FREDERIKSGADE 1

FREDERIKSGADE 1 er Københavns smukkeste designhus beliggende lige ved Marmorkirken.

Huset ejes af Holger Kvist Fonden, og det er fondens formål med dette designhus at skabe en fælles markedsplatform, et internationalt vindue, hvorfra en bred vifte af dansk design vises frem.

Til sammen repræsenterer vi noget af det bedste inden for dansk design. Spændvidden er stor; udover de etablerede designvirksomheder, der præsenterer klassiske designmøbler af Hans J. Wegner, Finn Juhl og Nanna Ditzel, er FG1 stedet, hvor designkreative virksomheder holder til og skaber en helt speciel synergi mellem hinanden.

Via Holger Kvist Fonden som støtter dansk design og kunsthåndværk skal unge designtalenter også have en plads i FG1. Der arbejdes intenst på at skaffe områder, hvor up-coming designtalenter med tiden periodisk kan få en særlig plads i huset sammen med nogle af de bedste danske designere og kunsthåndværkere inden for f.eks. glas, keramik og tekstil.

Sammen laver vi årlige fælles arrangementer i huset og præsenterer dansk design, når det er bedst.  I fællesskab profilerer vi FREDERIKSGADE 1 med henblik på at tiltrække relevante ind- og udenlandske fagfolk, institutioner og almindeligt designinteresserede mennesker.

Vores vision

Visionen for FREDERIKSGADE 1 er at blive nationalt og internationalt kendt som et af Danmarks førende designhuse – et hus, som kommer til at fungere som et internationalt vindue ud til verden, og hvor den enkelte virksomhed, hver for sig men også sammen med husets øvrige udstillere, formår at vise spændende dansk/nordisk kunst og design udtrykt i en række kvalitetsprodukter inden for møbler, interiør, kunsthåndværk, grafik, foto og andre kunstarter.

bubble